Κανείς και καμία χωρίς σπίτι

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο ξενοδοχείο Grand Wyndham Athens, στο πρώτο συνέδριο Real Estate που διοργανώθηκε από τον όμιλο REAL Group, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. Τίτλος του συνεδρίου είναι «Νέα εποχή στην αγορά ακινήτων – Προκλήσεις και προοπτικές της επόμενης μέρας».

Ακολουθούν αποσπάσματα του κειμένου από παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του ξενοδοχείου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώνουν τους διαδηλωτές, και που αργότερα μοιράστηκε στη στάση του μετρό Μεταξουργείο, στην πλατεία Καραϊσκάκη:

«…Οι συμμετέχοντες του συνεδρίου είναι απολύτως ενδεικτικοί για την κατεύθυνσή του:

  • Στελέχη της Prodea, της εταιρίας που έχει αναλάβει έργα ανάπλασης σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και τα Εξάρχεια.
  • Ο διευθύνων σύμβουλος του υπερταμείου, του κεντρικού μηχανισμού ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου σε ντόπιους και ξένους επενδυτές, Γρηγόρης Δημητριάδης.
  • Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Αττικής και πρώην πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Γιάννης Ρεβύθης.
  • Στους χαιρετισμούς, ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, καθώς και ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Αλέξης Χαρίτσης.

Εξίσου ενδεικτικές είναι και οι θεματικές του συνεδρίου, όπως για παράδειγμα: “Ακίνητα και τουρισμός”, “Έξυπνες πόλεις και ψηφιακές τεχνολογίες” και “Νέες τάσεις στην κτηματαγορά”. Με βάση όλα τα παραπάνω, μας είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για ένα ουδέτερο συνέδριο. Ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για μια συνάντηση εκπροσώπων της αστικής τάξης και του πολιτικού προσωπικού της, με σαφή κατεύθυνση την εκμετάλλευση των ακινήτων προς όφελος του κεφαλαίου και εις βάρος της εργατικής τάξης…».

Ταξική πρωτοβουλία ενάντια στην αύξηση των ενοικίων, τις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς