4η συνεδρίαση από το εφετείο του Τάσου Θεοφίλου – Ενημέρωση

Ολοκληρώθηκε  το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου η 4η συνεδρίαση του εφετείου του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου. Κατέθεσαν τα δύο στελέχη της «αντιτρομοκρατικής» Μπαγατέλας και Μαρινόπουλος, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζε ο Τάσος στη Λαμία, και ένας αυτόπτης μάρτυρας της συμπλοκής των ληστών με τον Μίχα έξω από την τράπεζα. Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε το καουμπόικο καπέλο που υποτίθεται πως φορούσε ο δράστης που η αστυνομία ταυτίζει με τον Τάσο.

Οι μάρτυρες της «αντιτρομοκρατικής», παρά τις προσπάθειές τους να προστατεύσουν το γόητρο της υπηρεσίας τους, δεν κατάφεραν να καταθέσουν το παραμικρό στοιχείο που να δικαιολογεί στο ελάχιστο την κατηγορία για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Χαρακτηριστική είναι η αρνητική απάντηση του Μαρινόπουλου στην ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης αν μπορεί να παρουσιάσει κάποιο στοιχείο σχετικά με την ένταξη του κατηγορουμένου στη συγκεκριμένη οργάνωση. Αργότερα, στους σχολιασμούς της υπεράσπισης, καταδείχτηκε πως καθ’ υπόδειξη της «αντιτρομοκρατικής» συνελήφθη ο κατηγορούμενος και όχι μετά την εμφάνιση στοιχείων.

Από την εξέταση του ιδιοκτήτη του σπιτιού στη Λαμία δεν προέκυψε τίποτα επιβαρυντικό για τον σύντροφο, παρά την επιμονή και την επιθετικότητα της εισαγγελέως προς τον μάρτυρα να παραδεχτεί το αντίθετο.

Ο αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων της Πάρου ισχυρίστηκε πως ο άνθρωπος που πυροβολούσε προς τον κόσμο και ίσως τον Μίχα δεν είναι αυτός με το καουομπόικο καπέλο. «Αυτός που πυροβολούσε φορούσε μακρυμάνικο» (ενώ ο ληστής με το καουμπόικο είναι ο μόνος που φορούσε κοντομάνικο), κατέθεσε προκαλώντας ένταση στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, σε σημείο ώστε να φτάσουν να φωνάζουν στον μάρτυρα ζητώντας του να αποχωρήσει αν φοβάται να καταθέσει «σωστά». Ο μάρτυρας δήλωσε πως του μοιαζει στο σχήμα το καπέλο και εξέφρασε επιφυλάξεις για το χρώμα. Κατέθεσε επίσης πως δεν θυμάται να πέφτει κανένα καπέλο από τους ληστές ούτε να υπάρχει κάποιο καπέλο πεσμένο μετά το τέλος της συμπλοκής.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 10 Φλεβάρη, ώρα 9.00, αίθουσα 100Α, όροφος 4ος, στο Εφετείο (Λουκάρεως).

———————————————————————————————————————————————————————————————

Η ανταπόκριση από το εφετείο του Τάσου Θεόφιλου γίνεται από πρωτοβουλία συντρόφων/ισσών της «συνελευσης αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου» και αντίστοιχα από τη συντακτική ομάδα Αθήνας της Άπατρις. Μετά από κάθε συνεδρίαση θα ανεβαίνει ενημέρωση στο site της Άπατρις και θα διακινείται μέσω αυτού σε κινηματικά μέσα.