When the city is burning #45

­29/2/20 Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ/ Πάτρα

Eπιτεθήκαμε με βαριοπούλες στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαΐας σπάζοντας την πόρτα.Το ίδιο βράδυ χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο, αναζητώντας την ελπίδα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα δακρυγόνα και το ξύλο των κατασταλτικών δυνάμεων. Το ξύλο και τα δακρυγόνα που επιβάλλει η πολιτική των κλειστών συνόρων και η αντιμεταναστευτική-φασιστική πολιτική της ΝΔ. Την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βιώνουν το καθεστώς εξαίρεσης και παρανομοποίησης.

Το προηγούμενο βράδυ, μετά το επικοινωνιακό στραπάτσο της ΝΔ στα νησιά του Β. Αιγαίου, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με δακρυγόνα στους φοιτητές που βρισκόντουσαν στην κατάληψη της ΑΣΟΕΕ. Μια κατάληψη που πραγματοποιήθηκε έπειτα από την εισβολή του ειδικού φρουρού, επίδοξου Κορκονέα, με όπλο στον προαύλιο χώρο της σχολής και την μετέπειτα επίθεση των ΜΑΤ. Η συγκεκριμένη κατασταλτική κίνηση απαντήθηκε με μαζικές διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις.

Την Πέμπτη 26/2 η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο συνεχίζοντας την βάρβαρη αντεργατική και αντικοινωνική κρατική πολιτική.

Την Τρίτη 24/2 ο Μητσοτάκης είχε προσκληθεί στην εργοδοτική φιέστα της ΓΣΕΕ του υποταγμένου συνδικαλισμού, της ταξική ειρήνης και συνδιαλλαγής. Ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του κράτους και της κυβέρνησης με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων τόσο εντός, όσο και εκτός του χώρου.

Αναρχικοί-ες

https://athens.indymedia.org/post/1603359/

29/2/20 Δεν θα γυρίσουμε στην κανικότητα, γιατί αυτή ήταν και παραμένει το πρόβλημα

Επίθεση στον σταθμό ΗΣΑΠ Πευκάκια. Kαταστρέψαμε τις μπάρες εισόδου και εξόδου, όπως και τα εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων . Το ζήτημα ήταν, είναι και θα είναι ο δρόμος. Ο δρόμος και ο αγώνας. Ό,τι και να συμβεί να δημιουργούμε νέα πεδία αγώνα, να οξύνουμε αυτά που υπάρχουν ήδη, να σπάσουμε το σκηνικό που στήνει το σύμπλεγμα του ελέγχου, οι μπάτσοι, οι δικαστές, τα μμε, οι δήμαρχοι, τα γκόλντεν μπόυς, οι επενδυτές.

Αλληλεγγύη στους/τις εξεγερμένους/ες της Χιλής

Σαμποτάζ στα συστήματα ελέγχου και επιτήρησης

Πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών

Ανάπλαση σημαίνει φτωχοί εκτοπισμένοι

Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα μείνουνε μοντέρνες φυλακές

αναρχικές/αναρχικοί

https://athens.indymedia.org/post/1603418/

06/3 Ανάληψη ευθύνης-Θεσσαλονίκη

Επιτεθήκαμε στην εταιρία Αθως Security, στην συμβολή Κων. Καραμανλή με Κλεάνθους στο κέντρο της Θεσσαλονικής, παραδίδοντας στις φλόγες 2 από τα οχήματα του στόλου “άμεσης δράσης” τους.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους/ισσες Μιχαηλίδη,Βαλαβάνη και Αθανασοπούλου που πρόσφατα συνελήφθησαν σε επιχείρηση της “αντιτρομοκρατικής”.

Σινιάλα εμπρηστικής αλληλεγγύης στον σύντροφο Χατζηβασιλειάδη που επέλεξε το δύσβατο δρόμο της παρανομίας.

Δύναμη στον αναρχικό Ίρντι Κ. που διώκεται για τις ιδέες του και απειλείται με απέλαση από την χώρα.

Αλληλέγγυοι/ες με τους μετανάστες που στοιβάζονται σε τυπικούς και άτυπους καταυλισμούς και αγωνίζονται ενάντια στα σύνορα του σύχρονου καπιταλισμού.

Υ.Γ. Πριν από 10 χρόνια, στις 10 Μάρτη του 2010 πέφτει νεκρός ο Λάμπρος Φούντας στην προσπάθεια του να απαλλοτριώσει όχημα που θα χρησιμοποιούνταν από την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Ας γίνουν αυτές οι μέρες, μέρες οργής και επίθεσης απέναντι στο απολυταρχικό καθεστώς και κάθε τι που το στηρίζει και το εκφράζει.

Γιατί οι νεκροί ενός διαρκούς και αέναου πολέμου δεν σβήνονται από τις συνειδήσεις,δεν διαγράφονται από τις μνήμες μας, δεν πεθαίνουν ποτέ μέσα μας. Ζούνε μέσα σε όλους/ες αυτούς/ες που μάχονται και εξεγείρονται για τα ιδανικά τους μέχρι να δουν το αυτό το σάπιο ιεραρχικό και εξουσιαστικό οικοδόμημα να καταρρέει.

Στις 10 Μάρτη κανείς δεν πεθαίνει, η 10η Μάρτη αντάρτες γεννά.

Νυχτερινή Ανασφάλεια

https://athens.indymedia.org/post/1603492/

09/3 [Αθήνα] Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του Ειρηνοδικείου – οδός Λουκάρεως

Εμείς στεκόμαστε και συλλογιζόμαστε τους (τουλάχιστον) δύο ανθρώπους μας που χάθηκαν από τις σφαίρες του Κτήνους. Δεν έχει σημασία αν ο Μοχάμαντ αλ Αράμπ και ο Μοχάμαντ Γκουλζάρ χτυπήθηκαν από τις σφαίρες μπάτσου, στρατιώτη ή φασίστα vigilante. Εμείς ξέρουμε ότι δύο άνθρωποι της παγκόσμιας Τάξης μας δολοφονήθηκαν από τους μισθοφόρους του παγκόσμιου εχθρού μας.

Και ζητάμε λογαριασμό για εγκλήματα που τους δράστες τους, καλά παραλλαγμένους μέσα στον “εθνικό κορμό”, κανείς δεν θα αναζητήσει.

Σε μια ελάχιστη κίνηση αξιοπρέπειας και αντίστασης, το πρωί της 9ης Μαρτίου επισκεφτήκαμε τα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως. Το παραδεχόμαστε, τον πιο αδύνατο κρίκο τους: το Ειρηνοδικείο. Κρίκο όμως του ίδιου συστήματος που κρατάει στο απυρόβλητο αυτούς που ληστεύουν τον κοινωνικό πλούτο, αυτούς που νομίμως δολοφονούν και τιμωρεί αμείλικτα τους φτωχοδιαβόλους.

Η όλη ιστορία πέρασε στα ψιλά, υπό το βολικό fake news κάποιου “βραχυκυκλώματος”.

Ας αφηγηθούμε λοιπόν. Κι αυτοί που ξέρουν, ξέρουν. Είσοδος Ειρηνοδικείου. Μια μεγάλη αίθουσα. Στα αριστερά ένα ΑΤΜ της Πειραιώς με την ενοχλητική ενσωματωμένη του κάμερα. Το αποφεύγουμε. Στα δεξιά κάποιοι κάθετοι διάδρομοι με δικαστικές αίθουσες και γραφεία. Επιλέγουμε έναν διάδρομο. Τον προχωράμε ως το τέρμα του ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος να εγκλωβιστεί από τη φωτιά κάποιος άνθρωπος. Εκεί στο βάθος δεξιά είναι η δικαστική αίθουσα 10 κένη. Πόρτα πρώτη, “για το κοινό”. Πόρτα δεύτερη, “μόνο για δικαστικούς”. Γελάμε. Πρώτη φορά αντικρύζουμε από εδώ πάνω αυτές τις αίθουσες που παίζονται ανθρώπινες ζωές, χρόνια φυλακής, ο πόνος του εγκλεισμού. Δεν αντικρύζουμε για πρώτη φορά το μπετόνι με το προσάναμμα. Είμαστε πάνω στην έδρα των δικαστών. Τα πάντα γίνονται. Βάζουμε το μπετόνι κάτω από την καρέκλα του προέδρου. Γελάμε. Ανάβουμε το προσαναμμα. Ακόμα γελάμε. Φεύγουμε.

Υ.Γ.1: Απέναντι στην γελοιότητα της (αντι)τρομοκρατικής να βαφτίζει τρομοκρατική οργάνωση, την πιο απλή και σεμνή υπογραφή “σύντροφοι, συντρόφισσες” που συνοδεύει απειράριθμες και πάσης φύσεως κινηματικές δραστηριότητες εδώ και δεκαετίες, εμείς επιλέγουμε για αυτή την δράση να πούμε ότι πραγματοποιήθηκε από ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ και ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Υ.Γ.2: Για τον Λάμπρο που πριν από δέκα χρόνια έπεσε μαχόμενος.

σύντροφοι και συντρόφισσες

https://athens.indymedia.org/post/1603632/

9/3 Ανάληψη ευθύνης–Θεσσαλονίκη

Έτσι και ο σύντροφος Ίρντι Κ. με αφορμή μια καταδικαστική για αυτόν απόφαση για μια σειρά πλημμελημάτων που του επέφερε μια σύλληψη στις 6/12/14 και ενώ ο ίδιος δεν έκανε τίποτα άλλο πέρα από το αυτονόητο -να υπερασπιστεί την πολιτική του ταυτότητα ως αναρχικός-, βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο της απέλασης καθώς η υπηρεσία ανανέωσης της άδειας παραμονής του, δεν δεχόταν να προχωρήσει την διαδικασία, με βάση” άνωθεν” εντολές των μπάτσων και της δικαστικής εξουσίας.

Από πλευράς μας επιλέξαμε να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες στον αναρχικό σύντροφο και να επιτεθούμε σε ΑΤΜ τραπεζών στις 9 και 10 Μαρτίου (λίγες ώρες δηλαδή πριν το διοικητικό δικαστήριο της υπόθεσης του Ιρντι) στις εξής περιοχές : 1)Ναυαρίνου-Τσιμισκή, 2)Αγιοι Ανάργυροι, 3)Εθνικής Αμύνης, 4) Ολυμπιάδος, 5) Παναγίας Φανερωμένης, 6) Επταπυργίου.

Δίπλα στον σύντροφο Ίρτνι Κ.

Τιμή για πάντα στον Λάμπρο Φούντα

Δύναμη σε κάθε εξεγερμένο/η, σε κάθε έναν/μια που αντιστέκεται στην κατασταλτική λαίλαπα.

σύντροφοι/ισσες

https://athens.indymedia.org/post/1604190/

12/3 Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό τράπεζας – Θεσσαλονίκη

Η κοινωνία σ’ αυτό το δρόμο δε μπορεί και δε θέλουμε να γίνει συνένοχός μας γιατί είναι ακριβώς λόγω αυτής που οι σχέσεις μας κατακυριεύονται από ρόλους και οι συνειδήσεις πορεύονται με διαχωριστικές λογικές (άνδρας/γυναίκα, φυσιολογικός/ψυχάκι, αρτιμελής/ανάπηρος κ.ο.κ.).

Σ’ αυτό τον ατέρμονο κύκλο που ονομάζουμε ζωή αναζητούμε τις ατομικότητες με τις οποίες μπορούμε να μοιραστούμε τους στόχους, τις δράσεις, το στοίχημα της διαρκούς αμφισβήτησης.

Τα γκαζάκια της Πέμπτης 12/3, στην τράπεζα Πειραιώς στην Πολίχνη, αφιερωμένα στα συντρόφια απο Αθήνα που διώκονται για την υπόθεση “σύντροφοι/ισσες”, στα άτομα που εξεγέρθηκαν στις ιταλικές φυλακές και σε όσα έχασαν τη ζωή τους μέσα σ’αυτή τη μάχη.

Δύναμη σε κάθε έγκλειστο συντρόφι, σε κάθε κελί κλουβί.

αντισώματα σε μια κοινωνία που νοσεί

21/3 Θεσσαλονίκη – Παρέμβαση στο Ιταλικό Προξενείο

8 Μάρτη, Ιταλία. Η κυβέρνηση εκδίδει διάταγμα με το οποίο 14 επαρχίες μπαίνουν σε καραντίνα. […] Στα πλαίσια αυτά, το διάταγμα της 8ης Μάρτη, μεταξύ άλλων, κατήργησε τα επισκεπτήρια των κρατουμένων με σκοπό την αποτροπή μετάδοσης του ιού. Το γεγονός αυτό δεν άργησε να μετατραπεί σε πυροκροτητή επικείμενων εξεγέρσεων στις φυλακές της χώρας, με τις φωτιές, τις ομηρίες ανθρωποφυλάκων και τις πτέρυγες που λεηλατούνται να συμπληρώνουν το τοπίο. […]

Στις 21 Μάρτη πετάξαμε μπογιές στο Ιταλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη ως ένδειξη ελάχιστης αλληλεγγύης στα εξεγερμένα των Ιταλικών φυλακών.

Αντικατασταλτική Συνέλευση Αναρχικών

https://athens.indymedia.org/post/1604404/

24/3 Ανάληψη ευθύνης για κατ’ οίκον εμπρηστικές επιθέσεις

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στις οικίες:

Του αστυνομικού συντάκτη του ΑΝΤ1 Μανώλη Ασαριώτη. Ο ρόλος τού να βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με το κράτος και να αποτυπώνει στον δημόσιο λόγο του την προπαγάνδα της κυβερνητικής ατζέντας, αποτελώντας ουσιαστικά φυσική προέκτασή της.

Του φασίστα πολιτικού Θάνου Τζήμερου. Ο ρόλος του ως ένας γραφικός πλην δυνητικά επικίνδυνος πολιτικός. Ο δημόσιος λόγος του με τοποθετήσεις που βεβηλώνουν νεκρούς, όπως τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και τον Παύλο Φύσσα, ο ρατσιστικός και ξενοφοβικός του οχετός προς τους μετανάστες, η χυδαία αναπαραγωγή της θεωρίας των δύο άκρων και η εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό.

Της δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Ιωάννας Μάνδρου και του δικαστικού συζύγου της. […] Ο ρόλος της ως η ιέρεια του δικαστικού ρεπορτάζ, με την πάντα αντικειμενική πληροφόρησή της και τις έγκυρες πληροφορίες της. Μια πληροφόρηση που προέρχεται από τον σύζυγό της, ο οποίος είναι δικαστής με σημαντικό αξίωμα στην δικαστική ιεραρχία. Οι διαρκείς συκοφαντίες της σε βάρος πολιτικών κρατουμένων (υπόθεση άρνησης χορήγησης άδειας στον σύντροφο Δημήτρη Κουφοντίνα) και διωκόμενων αγωνιστών. Τα προσβλητικά της σχόλια για τη Μάγδα Φύσσα (ότι ήταν προκλητική απέναντι στον φονιά του γιου της). Το γεγονός ότι είναι υπεύθυνη για την διαρκή συγκάλυψη όλων των πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων, με κορωνίδα αυτό της Novartis, αφού πάντα φροντίζει να δημιουργεί κλίμα για την κοινωνική νομιμοποίηση των προτετελεσμένων απαλλακτικών αποφάσεων των δικαστικών αρχών. Το γεγονός ότι είναι στρατευμένη πολιτικά με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας… […] Το γεγονός ότι αποτελεί φανατικό υπερασπιστή του φασισμού, των μνημονιακών προγραμμάτων, των κοινωνικών ανισοτήτων, της κρατικής καταστολής. Όλα αυτά ήταν αρκετά για να την στοχοποίησουμε. Τόσο αυτή όσο και ο σύζυγός της ας έχουν καλά πλέον στο νου τους πως υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί που παραμένουν ανεξόφλητοι.

Του απόστρατου μπάτσου Μανώλη Θεμέλη […] Στρατευμένος φασίστας, με ενεργό ρόλο στην αναπαραγωγή της κυβερνητικής στρατηγικής στη γειτονιά του. Έχοντας διατελέσει μπάτσος (μεταξύ άλλων) και στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, και έχοντας περίοπτη θέση σε βασανιστήρια, επιθέσεις, τραμπουκισμούς και εξευτελισμούς κατά μεταναστών και μεταναστριών ανά τα χρόνια.

Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επισκέψεων

https://athens.indymedia.org/post/1603938/

5/4 Θεσσαλονίκη-Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό 2 βαν ταχυμεταφορών

Οι εργαζόμενοι ταχυμεταφορείς καλούνται εκβιαστικά αυτή τη στιγμή να σώσουν τη χασούρα των αφεντικών. Βρίσκονται διαρκώς εκτεθειμένοι απέναντι στην πιθανότητα να νοσήσουν καθώς έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους, χωρίς να τους παρέχεται κανένα μέτρο προφύλαξης. Καλούνται να αυξήσουν το χρόνο εργασίας και ταχύτητας παράδοσης με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό της έκθεσης σε πιθανά εργατικά ατυχήματα. Αποτελούν τον αποκλειστικό δομικό παράγοντα που συμβάλλει στην αύξηση των κερδών των αφεντικών, την ίδια στιγμή που οι μισθοί τους παραμένουν ευτελείς ενώ αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι για τα ατομικά μέτρα αυτοπροστασίας και τη συντήρηση των οχημάτων τους. […] Απέναντι στην ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Το βραδύ της Κυριακής 5 Απρίλη, πυρπολήσαμε ένα βαν της Speedex και ένα της ACS, μπροστά από τα υποκαταστήματα των εταιριών στην οδό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. […] Απαιτούμε να κλείσουν άμεσα τα εργασιακά κάτεργα των εταιριών courier, διατηρώντας εργατικό δυναμικό ασφαλείας που θα εξυπηρετεί πραγματικά ευπαθείς ομάδες. Γιατί αν δε τα κλείσετε, θα σας τα κλείσουμε εμείς.

Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας προλεταριακής βάσης

https://athens.indymedia.org/post/1604357/

10/4 ανάληψη ευθύνης για εμπρησμούς – Θεσσαλονίκη

Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι είμαστε ανεύθυνα

μετακινούμαστε ανυπότακτα

δε λογαριαζόμαστε αργότερα

Ας παίξουμε λοιπόν

Η νύχτα πέφτει στη μητρόπολη. […]

Το μίσος για την κυριαρχία και το εξουσιαστικό οικοδόμημα εντός του οποίοι ζούμε, δεν μπαίνει σε παύση. Νέες πρακτικές χρειάζεται να επινοηθούν από εμάς τόσο για την κατάκτηση των προ-αυτονόητων όσο και για τη συνέχεια δημιουργίας ανοιχτών πληγών και ρωγμών στο υπάρχον. Προσπαθούμε, το ένα δίπλα στο άλλο, να μη μας κυριεύει ο φόβος από όπου κι αν πηγάζει. Βρίσκουμε στόχους να επιτεθούμε για να μην πεθάνουμε από την πλήξη ή μπροστά από κάποια οθόνη και ταυτόχρονα να προκαλούμε συνένοχα κρυφά χαμόγελα στα συντρόφια μας.

Και πότε άραγε τελειώνει όλο αυτό;

Μάλλον όποτε το ορίσουν αυτοί που στήνουν το έννομο παιχνίδι.

Πότε θρυμματίζεται;

Όταν κάποια στην άσκοπη βόλτα τους επιλέξουν να έχουν μαζί τους μερικά εύφλεκτα υλικά.[…]Την Παρασκευή 10/04 πυρπολήσαμε δύο οχήματα των ΕΛΤΑ στην οδό Παπαναστασίου απέναντι από το Ιπποκράτειο.

Την Τετάρτη 15/04 τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό σε όχημα εταιρείας security στις Συκιές.

Στέλνουμε ένα σινιάλο αλληλεγγύης σε όσα, μέσα στη συνθήκη του εγκλεισμού, πλήττονται ακόμα πιο άμεσα από το καθεστώς εξαίρεσης και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να έχουν μια αξιοπρεπή και αγωνιστική στάση.

διαρκώς ρευστή συνένωση

https://athens.indymedia.org/post/1604738/

14/4 Σαμποτάζ σε αλυσίδες σουπερμαρκετς (Βύρωνας-Παγκράτι)

Το βράδυ της Τρίτης 14/4, λίγες ώρες πριν την έναρξη της πανελλαδικής ημέρας δράσης για τους εργαζόμενους των σουπερμαρκετς, επιλέξαμε να μπλοκάρουμε με απλά μέσα (κόλλες στις κλειδαριές) τις κεντρικές εισόδους καταστημάτων στις γειτονιές του Βύρωνα και του Παγκρατίου.

Επιλέξαμε με τον τρόπο αυτό να μπλοκάρουμε για λίγες ώρες την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων και να συμβάλλουμε στην έμπρακτη μείωση ωραρίου για δεκάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες που το’χουν ανάγκη αφού μερικά από τα καταστήματα άνοιξαν μερικές ώρες αργότερα από το κανονικό. […] Κανένα κράτος δεν θα μας προστατεύσει. Για εμάς, η ζωή είναι συλλογική υπόθεση. Ζούμε, σκεφτόμαστε και δρούμε συλλογικά.

Εργάτ(ρι)ες και πελάτες με απαιτήσεις

https://athens.indymedia.org/post/1604529/

15/4 Θεσσαλονίκη-Εμπρηστική επίθεση στο δικηγορικό γραφείο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας Ευθυμίου

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής ισχύος στο δικηγορικό γραφείο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας Ευθυμίου, στην οδό Ερμού στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 15ης Απρίλη. Η επίθεση μας είναι μια δίκαιη απάντηση στην κρατική τρομοκρατία και τον γενικευμένο ολοκληρωτισμό του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Είναι επίσης ένας επαναστατικός φόρος τιμής και μνήμης για τα 10 χρόνια από την εκτέλεση του μαχόμενου συντρόφου και μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρου Φούντα στην Δάφνη, κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης(…)10 χρόνια μετά δίνουμε την ίδια υπόσχεση: θα οπλιστούμε, θα εκδικηθούμε, θα συνεχίσουμε.

Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Οργάνωση Αναρχική Δράση

https://athens.indymedia.org/post/1604733/

18/4 Για την επιθεση στο ΣΚΑΙ

[…] αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις “επισκέψεις” μας από το ανεπίσημο γραφείο τύπου της ΝΔ, τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ένα κανάλι που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του ψεύδους και του πολέμου ενάντια στην κοινωνία. Ένα κανάλι συνδεδεμένο με οικογενειακούς δεσμούς ( κυριολεκτικά) με την ΝΔ. Ένα κανάλι φυτώριο βουλευτών δεξιών κομμάτων. Ένα κανάλι που προσδοκούσε μια “σοβαρή” χρυσή αβγή και έβλεπε οπάδικές διαφορές στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ένα κανάλι που ήταν χρόνιος πολέμιος της δημόσιας υγείας και ζητούσε μέσω δημοσιογράφων (νυν βουλευτών) το γκρέμισμα των δημοσίων νοσοκομείων και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Τα ξημερώματα του Σαββάτου 18/4 κάναμε την αρχή και επιτεθήκαμε με μολότοφ στο κτήριο του ΣΚΑΪ για να τους θυμίσουμε ότι όποια και να είναι η συγκυρία θα μας βρίσκετε απέναντι. ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ , ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Υ.Γ. Κατά την διάρκεια της δράσης τηρήσαμε όλα τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες , γάντια και κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας.

Αναρχικοί/ές Σύντροφοι/ες

https://athens.indymedia.org/post/1604544/

23/4 1η δόση καταβολής δώρου Πάσχα στην εταιρία Ατρακτός Τεχνική Ο.Ε.–Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 23/04 επισκεφθήκαμε τα γραφεία της εταιρίας Άτρακτος Τεχνική Ο.Ε. στην περιοχή της Παπάφη αφήνοντας μπάζα που μαζέψαμε από τα κτίσματα που ανέλαβε να κατεδαφίσει και κοσμώντας με σπρέι την πρόσοψη των εγκαταστάσεων της. Αν η Άτρακτος και οποιαδήποτε άλλη συνεχίσουν να παρεμβαίνουν στον ζωτικό μας χώρο επιφυλάσσουμε κι άλλες τέτοιες επισκέψεις, με τα “δώρα” που αφήνουμε να πληθαίνουν κάθε φορά.

Σακούλες με κουκούλες

https://athens.indymedia.org/post/1604836/

30/4 Θεσσαλονίκη-Εμπρηστική επίθεση σε όχημα του διπλωματικού σώματος Τουρκίας

Το φασιστικό τούρκικο κράτος έχει δολοφονήσει 2 απεργούς πείνας μέσα στον Απρίλη, την αγωνίστρια Helin Bolek (3 Απρίλη) και τον αγωνιστή Mustafa Kocak (24 Απρίλη), ενώ βασανίζει ακόμα μέχρι θανάτου τον απεργό Ibrahim Gokcek. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό οχήματος που ανήκει στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας, σε πυλωτή της οδού Χάλκης στην Θεσσαλονίκη στις 30 Απρίλη. Στο όνομά σας ορκιζόμαστε, εκδίκηση και θάνατο στους λακέδες της εξουσίας!

Οργάνωση Αναρχική Δράση

https://athens.indymedia.org/post/1604867/

7/5 Μέρες εξαίρεσης, ευκαιρίες εξέγερσης–Ανάληψη ευθύνης (Θεσσαλονίκη)

Την Πέμπτη 7 Μαϊου προβήκαμε σε μαζική απαλλοτρίωση στο σούπερ μάρκετ Μασούτης της οδού Ολυμπιάδος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα μισά προϊόντα από αυτά που απαλλοτριώθηκαν αφέθηκαν στην λαϊκή αγορά του προφήτη Ηλία λίγα μέτρα πιο κάτω. Δεν διεκδικούμε σε καμία περίπτωση τον ρόλο του “σωτήρα” ή του Ρομπέν των δασών που επιτελεί κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό , ούτε πιστεύουμε πως μερικά καλάθια σούπερ μάρκετ μπορούν να καλύψουν ένα απεριόριστο εύρος αναγκών. Πραγματοποιήσαμε αυτήν την δράση με το σκεπτικό της διάχυσης της πρακτικής της απαλλοτρίωσης, η οποία είναι εφικτή σε καθημερινό επίπεδο από τον καθένα και την καθεμία, ως ένας ακόμη τρόπος να δημιουργούνται πλήγματα στην αλυσίδα της παραγωγής με το να σπάει στο σημείο της κατανάλωσης.

Σύντροφοι/ισσες

https://athens.indymedia.org/post/1605038/