100 σημεία άπο τον αγώνα αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

ο Δημήτρης Κουφοντίνας ενημέρωσε γραπτώς τη διοίκηση των Φυλακών Κασσαβέτειας, ότι από τις 6 το απόγευμα στις 2 του Μάη άρχισε απεργία πείνας, με αιτήματα:

 • Τη χορήγηση κανονικής άδειας.
 • Την κατάργηση της διάταξης που δίνει το δικαίωμα στον εισαγγελέα να θέτει βέτο στην απόφαση του Συμβουλίου Φυλακής να χορηγήσει άδεια σε κρατούμενο.

Στο κείμενό του ο Δ. Κουφοντίνας σημειώνει ότι η απεργία πείνας είναι το έσχατο μέσο που έχει ένας φυλακισμένος προκειμένου να υπερασπιστεί δικαιώματά του ενάντια στην αυθαιρεσία της εξουσίας. Η απεργία πείνας έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές από τους πολιτικούς κρατούμενους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, σημειώνει, και θα ήμουν ανάξιος ως κομμουνιστής αν δε συνέχιζα αυτή την αγωνιστική παράδοση. Τέλος, ο Δ. Κουφοντίνας ενημέρωσε τη διοίκηση της φυλακής ότι αρνείται ρητά και κατηγορηματικά την υποχρεωτική σίτιση και την παροχή κάθε είδους ιατρικής βοήθειας στην περίπτωση που δε θα έχει τις αισθήσεις του.

4 Μαΐου

Η “Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα” πραγματοποίησε παρέμβαση στο μετρό στην πλατεία Συντάγματος. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης οι μπάρες κρατήθηκαν ανοιχτές ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των επιβατών στους συρμούς του μετρό.

6 Μαΐου

 • Στον βολο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς συμμετείχε σε πολιτική εκδήλωση στο Δημαρχείο Βόλου «για τη δημιουργία του Προοδευτικού Πόλου σε Ελλάδα και Ευρώπη». Σύντροφοι και συντρόφισσες αποφασίσαμε να παρέμβουμε με πανό, τρικάκια και συνθήματα έξω από το Δημαρχείο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πληροφορηθήκαμε για την μεταφορά του συντρόφου στο νοσοκομείο του Βόλου. οπότε κινητοποιηθήκαμε και παρεμβήκαμε στον εξωτερικό χώρο των επειγόντων του αστυνομοκρατούμενο νοσοκομείου με πανό, τρικάκια και ελάχιστα συνθήματα λόγω της προχωρημένης ώρας.

7 Μαΐου

 • Πορεία στο κέντρο τις αθήνας απο 700 ατομα, απο τα προπύλαια προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Κατά τη διάρκεια της 6ης μέρας απεργίας πείνας, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις αντιπληροφόρησης με σπρέϊ και τρικάκια στα εκλογικά γραφεία του Σύριζα και της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
 • Επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων “…Η αξιοπρέπεια είναι μια λέξη που δεν έχει ορθογραφία. Γράφεται με χίλιους τρόπους. Και συνεχώς εφευρίσκονται καινούριοι.Η αξιοπρέπεια εγγράφεται στις καθημερινές αρνήσεις απέναντι στις μικρές και μεγάλες προσταγές των αφεντικών, στους χλευασμούς απέναντι στους κάθε λογής ρουφιάνους, στα στραβά κοιτάγματα απέναντι στους κρατικούς χαφιέδες και τους μπάτσους…”

8 Μαΐου

 • Κείμενο από τους Κρατούμενους/ ες απο τις φυλακές Κορυδαλλού.

…Οι εισαγγελείς των φυλακών σαν άλλοι δήμιοι δολοφονούν κάθε μέρα τις ελπίδες για μια ανάσα ελευθερίας των κρατουμένων, σπρώχνοντας μας όλο και πιο βαθιά στην φυλακή.

Γνωστοποιούμε προς κάθε υπεύθυνο, εισαγγελείς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, ότι οι κρατούμενοι στις φυλακές δεν είναι πρόβατα για σφαγή κι αν συμβεί οτιδήποτε στον Δ. Κουφοντίνα, οι δήμιοι του θα πάρουν τις απαντήσεις που τους αναλογεί.”

 • Παρέμβαση με βάψιμο συνθημάτων στους τοίχους της Φιλοσοφικής σχολής και του Φυσικομαθηματικού.
 • Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντίνα απο το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ασοεε
 • Παρέμβαση στα Μ.Μ.Μ γράφοντας συνθήματα σε λεωφορία (Α2, 040, 550) και πετώντας τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα για το αίτημα της άδειας που διεκδικέι

9 Μαΐου

 • Ο Δ. Κουφοντίνας αρνείται κάθε ιατρική πράξη, έως ότου τον μεταφέρουν από την αποθήκη του δεύτερου υπόγειου, δίπλα στο νεκροτομείο, σε μια «κανονική» κλινική. Ετσι, αρνήθηκε να του πάρουν αίμα και να του μετρήσουν το ζάχαρο, διευκρινίζοντας και πάλι ότι δεν έχει τίποτα εναντίον του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Κατόπιν αυτών και καθώς είναι φανερή πλέον η σωματική καταβολή του από την απεργία πείνας, του ανακοίνωσαν ότι θα τον μεταφέρουν σε δωμάτιο μιας από τις κλινικές του νοσοκομείου
 • Θεσσαλονίκη-Παρέμβαση αντιπληροφόρησης με σπρέϊ, τρικάκια, κείμενα και εφημερίδες στο Ελληνο-Αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο από διάφορες συλλογικότητες πόλης, με στόχο την ανάδειξη της εμπλοκής του αμερικανικού κράτους στη διακοπή της άδειας του Δ. Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην 8η μέρα απεργίας πείνας.
 • Νίκαια Λάρισας, αναρτήσαμε πανό για τον Δ. Κουφοντίνα, απεργό πείνας από τις 2/5 επισης γράψαμε συνθήματα γενικού περιεχομένου στη πλατεία του χωριού
 • Κείμενο του Χριστοδούλου Σπύρου κρατούμενου ΚΚ Λάρισας ακτίνα Δ συνυπογράφουν και 55 κρατούμενοι της ακτίνας Α. Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα που διανύει την 8η ημέρα απεργίας πείνας.
 • Πανό στον εσωτερικό χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιά.
 • Γράφτηκαν συνθήματα στα Βριλήσσια και στα Μελλίσσια
 • Ανάρτηση πανό στην Αγ. Παρασκευή
 • Τα ξημερώματα της Τετάρτης σπάστηκαν οι τζαμαρίες στα γραφεία της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ στην παλιά Κοκκινιά και της ΝΔ στον Ρέντη και γράφτηκαν συνθήματα για άμεση άδεια του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα και κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. 10 Μαΐου
 • Η “Συνέλευση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα” πραγματοποίησε κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας Αυγής.
 • Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, με ομόφωνη απόφασή του, απέρριψε το αίτημα της άδειας του Κουφοντίνα για τη χορήγηση κανονικής άδειας.
 • Δήλωση του Δ. Κουφοντίνας μέσω της συνηγόρου του τα εξής: «Δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα. Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας. Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο. Γι’ αυτό συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος. Αρνούμαι κάθε ιατρική βοήθεια και απαλλάσσω τους αγαπημένους μου από την ευθύνη της απόφασης να με επαναφέρουν οι γιατροί σε περίπτωση που χάσω τη συνείδηση. Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που στέκεται κοντά όχι σε εμένα αλλά σε μια δίκαιη υπόθεση. Δημήτρης Κουφοντίνας 2ο υπόγειο Νοσοκομείου Βόλου 10 Μάη του 2019».
 • 1ος όροφος γυναικείες φυλακές κορυδαλλου και Α’ θέση υπογείου παρατείνουμε το βραδινό ωράριο του προαυλίου μια ώρα παραπάνω καθώς και το βραδινό κλείσιμο της φυλακης (αντί για 21:00 στις 22:00) ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργο πείνας Δημήτρη Κουφοντινα έως ότου ικανοποιηθεί το αίτημα του
 • Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αντιπληροφόρησης με κείμενα και τρικάκια, στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ενημερώνοντας τους σε ότι αφορά τις συνθήκες κράτησης του Δ. Κουφοντίνα,
 • Το βράδυ της Παρασκευής σύντροφοι και συντρόφισσες παρενέβησαν στο νοσοκομείο Βόλου αφνιδιάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις που το φρουρούσαν. Έγινε αναγραφή συνθημάτων, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. 11 Μαΐου
 • Παρέμβαση σε ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωνε η προσκείμενη στον Σύριζα δημοτική παράταξη.Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές ο υπουργός περιβάλλοντος Φάμελλος, η υποψήφια ευρωβουλευτής του Σύριζα Ρωμανού και η υποψήφια δήμαρχος Νοτοπούλου. Στη διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν τρικάκια, φωνάχτηκαν και γράφτηκαν στα ταμπλό συνθήματα αλληλεγγύης στέλνοντας σαφές μήνυμα στους εκπροσώπους της αριστεράς του κεφαλαίου ότι ο Δ. Κουφοντίνας δεν είναι μόνος και πως οι ίδιοι θα είναι οι υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί στον αγωνιστή.
 • Πανό που αναρτήθηκε στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο από την μαθητική ομάδα «Αναρχική επαναστατική νεολαία (Α.Ε.Ν.)»
 • Πανό στην Αερογέφυρα Αγρινίου από την κατάληψη Apertus
 • Παράλληλα με το άνοιγμα τις κινητής βιβλιοθήκης πραγματοποιηθηκε στην Καρδίτσα μικροφωνική παρέμβαση ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντίνα
 • Παρέμβαση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα στη ΔΕΘ, σε ομιλία του βουλευτή Ελ. Βενιζέλου, Κ.Χρυσόγονου και Ιωάννη Βαρτζόπουλου. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν τρικάκια, φωνάχτηκαν συνθήματα και απλώθηκε πανό.
 • Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα αναρτήση πανό και γράφτηκαν συνθήματα για τον Δ. Κουφοντίνα.
 • Αναγραφή συνθημάτων στις γειτονιές του Ζωγράφου και των Ιλισίων.
 • Η Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού – Πτέρυγες Α,Β,Γ,Δ και ΣΤ Σαν πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας κρατάει ανοιχτά τα προαύλια της φυλακής μια ώρα παραπάνω απο το προβλεπόμενο κλείδωμά τους καθώς και τις ακτίνες απο τις 12/5
 • Σπάστηκαν και βάφτηκαν τα κεντρικά γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης, Ίλιον, Περιστερίου (Δημαρχείου και Λόφου Αξιωματικών)

12 Μαΐου

 • Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από δεκάδες συντρόφους – ισσες στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης στην είσοδο του μουσείου ανοίχτηκε πανό μοιράστηκαν κείμενα στα ελληνικά και στα αγγλικά, φωνάζονταν συνθήματα και πετάχτηκαν τρικάκια.
 • Αναρτήθηκαν πανό στη Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος της Αργυρούπολης
 • Ανάρτηση πανό στην Σάμο στο κτήριο της πρώην εμπορικής σχολής στο Καρλόβασι
 • ανάρτηση πανό αλληλεγγύης στην πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια.
 • Επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Συντρόφισσες και σύντροφοι επιτεθήκαν με μολότοφ στη διμοιρία που τα φυλούσε, προκαλώντας φθορές στην κλούβα και σε στοχευμένα οχήματα που ήταν σταθμευμένα ακριβώς μπροστά. …Γιατί για το σύστημα η αγωνιστική αξιοπρέπεια και η αμετανόητη στάση του πολιτικού κρατουμένου αποτελούν μολυσματική ασθένεια, η μεταδοτικότητα της οποίας μπορεί να πυροδοτήσει κοινωνικές εκρήξεις και εξεγέρσεις….”

13 Μαΐου

 • Παρέμβαση αληλεγγύης στον Κουφιντίνα στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου (πλατεία Γεωργίου), όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση με κεντρικούς ομιλητές υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πετάχτηκαν τρικάκια, ενώ οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες παρέμειναν εκεί για περίπου 20 λεπτά φωνάζοντας συνθήματα
 • Συντονισμένη επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Καλαμαριά και Ξηροκρήνη και της ΝΔ στην Π. Φανερωμένη, με μπογιές και προκαλώντας φθορές στην πρόσοψη
 • Κέρκυρα κρεμαστηκε ενα πανο εξω απο το παλιο ψυχιατρειο κερκυρας,στο κεντρο της πολης και ενα πανο στο γενικο νοσοκομειο κερκυρας καθως και παρεμβαση με τρικακια τοσο στο parking του νοσοκομειου,οσο και σε ολες τις εισοδους του
 • Ανάρτηση πανό στον χώρο του ΤΕΙ Λάρισας
 • Ανάρτηση πανο στα Δικαστηρια του Άργους
 • Πυρπολήθηκε το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της τράπεζας Πειραιώς στα Πετράλωνα. 
 • Επίθεση στην Alpha Bank στη συμβολή των οδών Ιωάννη Φωκά και Πανδοσίας, στο Γαλάτσι, κατά την οποία καταστράφηκε το ΑΤΜ.

14 Μαΐου

 • Πορεία στο κεντρο της αθηνας απο 500 ατομα απο τα προπύλαια στην βουλή με παλμο και δυναμικη παρουσία
 • Πανό στη πεζογέφυρα της Γελαδάκη (Αγία Παρασκευή)
 • Έκτακτο εμπρηστικό ανακοινωθέν: Εμπρησμός του οχήματος της Μίνας Καραμήτρου “…Η Μίνα είναι επαγγελματίας χαφιές. Θα μπορούσε να στοχοποιηθεί για δεκάδες λόγους. Τόσο πολλούς που κανείς δεν αναρωτήθηκε στα κανάλια και στα sites γιατί. Η κυρίαρχη προπαγάνδα σχηματίστηκε αμέσως: “χτυπήθηκε η δημοκρατία”. Ένα ολόκληρο σύμπλεγμα προσώπων υπερασπίστηκε τη ρουφιανιά στο όνομα της δημοκρατίας. Γιατί η Μίνα είναι η επιτομή της αστικής δημοσιογραφίας. Είναι η ναυαρχίδα ενός ολόκληρου δικτύου που για να συντηρήσει την ύπαρξη και τα συμφέροντά του χρειάζεται τέτοιου είδους ρουφιάνες. Και η Μίνα είναι από τις καλύτερες του είδους της…. …Λοιπόν, δεν χρειάζονται πολλά λόγια ακόμα. Είναι αρκετά σαφής η σύνδεση της ενέργειάς μας με τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Είναι ο άνθρωπος που εξανάγκαστηκε σε ακόμα μία απεργία πείνας, και την ίδια στιγμή στην πλάτη του παίζεται το μεγαλύτερο μέρος του κομματικού ανταγωνισμού, ενόψει και των εκλογών. Είναι το φωτεινό παράδειγμα της επαναστατικής αξιοπρέπειας, που τόσα χρόνια έγκλειστος στέκει αμετανόητος, υφαίνοντας σταθερά το κόκκινο νήμα του Αγώνα.Ο Δημήτρης είναι κομμάτι από τον κόσμο μας. Και έχουμε χίλιους λόγους να είμαστε στο πλευρό του…”
 • επίθεση στο Α.Τ. Καισαριανής …Τα ξημερώματα της 14ης Μαϊου δεν ήταν μια συνηθισμένη βραδιά για τους μπάτσους που βρίσκονταν στο Α.Τ Καισαριανής. Λίγο πριν τις 4, ενώ η πόλη ήταν βυθισμένη στο σκοτάδι και οι μπάτσοι στη νωχεληκότητά τους, τους ξυπνήσαμε με την εκκωφαντική μελωδία της φωτιάς την οποία τέλεια συνόδευσαν φωνητικά με τα υψίφωνα ουρλιαχτά τους. Το θέαμα ολοκλήρωσαν ο κρουστός ήχος της έκρηξης από τα γκαζάκια και κάποιοι όχι και τόσο τυχεροί μπάτσοι που αναγκάστηκαν, λουσμένοι από φλόγες, να χορέψουν στις πύρηνες νότες και να καταλήξουν τελικά στο νοσοκομείο…”

15 Μαΐου

 • Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη …Οι πιέσεις απο την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας….”
 • Παρέμβαση με πανο και τρικάκια σε Ν. Ηράκλειο & Ν. Ιώνια
 • Επίθεση στην προεκλογική εκδήλωση-συγκέντρωση της ΝΔ στο κτήριο της Εθνικής Ασφακιστικής στην λεωφόρο Συγγρού. …Αφού επιτεθήκαμε στην ομάδα ασφαλείας του  κόμματος και του κτηρίου με δυναμίτες τρέποντας τους σε φυγή, καταφέραμε ζημιές σε αυτοκίνητα βουλευτών και μελών της Νέας Δημοκρατίας…”
 • Σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη σε κεντρική πολιτική εκδήλωση με αφορμή τις ευρωεκλογές με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στην οποία επίσης βρίσκονταν ο Τάσος Σπηλιόπουλος (πρόεδρος ΝΔ Θεσσαλονίκης), ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Γιώργος Σμυρλής και ο γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού Τάκης Σκανδαλάκης. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν τρικάκια, φωνάχτηκαν συνθήματα και απλώθηκε πανό με έντονη παρουσία της αστυνομίας με διμοιρίες ΜΑΤ.
 • Ανάρτηση 2 πανο στην Ούλωφ Πάλμε έξω απο τις φοιτητικές εστίες
 • Παρέμβαση από αλληλέγγυους.ες στο Νοσοκομείο Βόλου
 • Συγκέντρωση και παρέμβαση στο Ναύπλιο
 • Συνθήματα σε εκλογικό περίπτερο του συριζα στην Πλατεία Λαού του Κερατσινίου
 • Επίθεση στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. στην Θεσσαλονίκη επί της οδού Λαγκαδά με μπογιές στην πρόσοψη τους και προκαλώντας φθορές στην είσοδο.
 • Τοποθέτηση εκρητικού μηχανισμού χαμηλής ισχύος στα γραφεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct στη Θεσσαλονίκη. …«Κάποιος πρέπει να γράψει ένα ποίημα για τα βάσανα των απεργών πείνας. Θα θελα να το γράψω εγώ, αλλά πώς να το τελειώσω;»

Μπόμπυ Σάντς, μαχητής του IRA-νεκρός από απεργία πείνας στις 5 Μαΐου του 1981

αν ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας έχει μή αναστρέψιμες βλάβες, η πόλη θα καεί και οι ζωές όλων σας θα καταστραφούν-με κάθε ειλικρίνεια και δίχως υπερβολές.

16 Μαΐου

 • Παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3
 • Δυναμική πορεία αλληλεγγύηςστην Πάτρα.Κόντρα στην αστυνομοκρατία που επικράτησε στην πόλη στην πορεία συμμετείχαν περίπου 200 άτομα, αναρχικοί σύντροφοι και αριστερές οργανώσεις!Η πορεία έφτασε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου έμεινε ένα τέταρτο
 • Ανάρτηση 4 πανό και πετάξαμε τρικάκια σε κεντρικά σημεία του Χαλανδρίου και της Αγίας Παρασκευής

17 Μαΐου

 • Μπογιές στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Ν. Φιλαδέλφια
 • Παρέμβαση αντιπληροφόρησης με τρικάκια και σπρέι για την 16η μέρα απεργίας πείναςστο δικηγορικό γραφείο της Αν. Διευθύντριας της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, Αναστασίας Ανδρούτσου
 • ανάρτηση πανό στην Βοιωτία
 • Αναρτήση πανό σε κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων (δικαστήρια,μαχαιράδικα,σπλάντζια) και γράφτηκαν συνθήματα και στένσιλ σε γειτονίες του κέντρου.
 • Συνθήματα στους τοίχους και τα προεκλογικά περίπτερα σε κεντρικές πλατείες του Ζωγράφου και των Ιλισίων (πλατεία Τερζάκη, Γαρδένιας και Άνοιξη)
 • Συνθήματα στους τοίχους στην περιοχή Λάκκος Ηρακλείου
 • Επίθεση με μπογιές στα γραφεία της ΝΔ στην Ελευσίνα
 • Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού Πτέρυγες Α, Β, Γ, Δ, ΣΤ ,Α όροφος γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, Α θέση υπογείου παραρτήματος κλιμακώνουν την κινητοποίηση κρατώντας ανοιχτά τα προαύλια και τα κελιά δύο ώρες μετά το προβλεπόμενο κλείδωμα τους
 • Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κρατικού Νοσοκομείου Βόλου μεταφέρθηκε σήμερα ο Δ. Κουφοντίνας. Λόγω της συνεχούς επιβάρυνσης της κατάστασης της υγείας του, οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη τη μεταφορά του στη ΜΕΘ. «Ο ανωτέρω ασθενής απέχει από τη σίτιση από 2/5/2019. Σε αυτό το χρονικό διάστημα παρουσιάζει μείωση σωματικού βάρους 12,5 Kg – ποσοστιαία 15%. Παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία και καταβολή, ορθοστατική υπόταση. Επίσης εμφανίζει σημεία αφυδάτωσης και απίσχνασης. Με βάση τα ανωτέρω η κατάστασή του κρίνεται σταθερά επιβαρυμένη».
 • Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου δήλωσε σε επιλεγμένους δικαστικούς συντάκτες, ότι άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου, που έκοψε την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

18 Μαΐου

 • Παρέμβαση αντιπληροφόρησης με τρικάκια και σπρέι για την 17η μέρα απεργίας πείνας του επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, στο δικηγορικό γραφείο της Υπεύθυνης Πολιτικού Σχεδιασμού της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, Μελίνας Δερμετζοπούλου.
 • Αναρτήση πανό αλληλεγγύης στον προαστιακό σταθμό της Παλλήνης και κολλήθηκαν αφίσες για την πορεία αλληλεγγύης την Τρίτη 21/5
 • Σε εβδομάδα δράσεων προχωρήσαν αναρχικοί στην περιοχή του Λουτρακίου και της Κορίνθου
 • Η 4η κατά σειρά τις τελευταίες μέρες παρέμβαση, πραγματοποιήθηκε , έξω από το νοσοκομείο του Βόλου. Πετάχτηκαν τρικάκια , φωνάχτηκαν συνθήματα και υψώθηκε πανό. Η παρουσία της αστυνομίας έντονη όπως και σε ολόκληρη την πόλη.

19 Μαΐου

 • Επιίθεση με σφυριά και πέτρες στην Εθνική Τράπεζα και στα ΕΛΤΑ Καισαριανής
 • Επίθεση στην εμπορική ζώνη στο κέντρο της Πάτρας(Μαιζώνος–Αγίου Νικολάου–Ρήγα Φεραίου) σπάζοντας τις βιτρίνες μεγάλων πολυεθνικών καταστημάτων.
 • Παρέμβαση στο κτίριο που στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη
 • Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στη σχολή της αστυνομίας στα Πευκάκια
 • Πυρποληθηκε η τράπεζα Eurobank στη λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι. …Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους | Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα,Οι αιματηρές μας μνήμες θα είναι για πάντα νωπές | Ο Mauri είναι εδώ στις επιθετικές μας βλέψεις,Στεκόμαστε δίπλα στην Anahi | Στέλνουμε ολόψυχα τη δύναμη και την αλληλεγγύη μας, Ο πόλεμος μαίνεται | Χτυπάμε ανυποψίαστα, με την οργή και τη δίψα μας για ανάσες ζωής

«Διαβάτη, τα ίχνη σου είναι μόνο ο δρόμος και τίποτε άλλο

Διαβάτη, δεν υπάρχει δρόμος,ο δρόμος γίνεται βαδίζοντας»…”

20 Μαΐου

 • Κατάληψη στην πατρα στο ειδησεογραφικό portal thebest.gr
 • Συγκέντρωση,μικροφωνική και πορεία στο νοσοκομείο του Βόλου.
 • Αιφνιδιαστική συγκέντρωση στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα. Οι μπάτσοι έκοψαν τους συντρόφους ένα τετράγωνο πριν το γήπεδο της ΕΑΠ. Η συγκέντρωση κράτησε περίπου μισή ώρα
 • Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο εκλογικό κέντρο του Α. Τζιτζικώστα, με σπρέι και τρικάκια
 • Επίθεση με γκαζάκι σε όχημα της δημοτικής αστυνομίας στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας
 • Συντονισμένο σαμποτάζ σε μερικούς από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Μπλοκάρα την κυκλοφορία με αναμμένους κάδους στην οδό Πατησίων, την Κοκκινοπούλου και την Ιερά οδό για αρκετες ωρες.
 • Στις 19 και 20 Μαϊου προχωρήσαμε στις παρακάτω 11 εμπρηστικές επιθέσεις
 • Στο New York College (ετανιρία αμερικανικών συμφερόντων) στον Ταύρο
 • Σε 2 ΑΤΜ της Εθνικής και 1 ΑΤΜ της Eurobank στη Γούναρη (Άνω Γλυφάδα)
 • Σε 1 ΑΤΜ Bitcoin στην Αγία Παρασκευή
 • Σε 1 ΑΤΜ στην Κυψέλη
 • Σε 2 ΑΤΜ (Πειραιώς και Εθνική) στα Κάτω Πετράλωνα
 • Σε 1 ΑΤΜ της Πειραιώς στα Ιλίσια
 • Σε γραφεία της ΝΔ στον Άλιμο
 • Σε γραφεία της ΝΔ στην Νέα Ιωνία

21 Μαΐου

 • Κρέμασμα πανό και βαψιματική στην Σύρο για τον επαναστατη, απεργό πείνας  Δ. Κουφοντίνα 
 • Κατά τη διάρκεια της 20ης μέρας απεργίας πείνας παρέμβαση αντιπληροφόρησης με κείμενα και τρικάκια στο New York College (εκπαιδευτήριο αμερικάνικων συμφερόντων στη Θεσσαλονίκη
 • Παρέμβαση μέσα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης απαιτώντας την άμεση χορήγηση άδειας.Έγιναν προσαγωγές 4 συντρόφων που μετατράπηκαν σε συλλήψεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
 • Πανό την Παλιά Νομική στην Κομοτηνή
 • Πορεία στο κέντρο της Αθήνας απο το Μοναστηράκι στο συνταγμα απο 500 ατομα,κατα την διαρκεια της πορειας εγινε επιθεση στο προεκλογικο περίπτερο του Κ. Μπακωγιάννη και του Λ.Α.Ο.Σ. ενω στην συνέχεια η πορεία δεχτήκε μεγάλη επιθεση απο τους μπάτσους.
 • Μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε από την πλ. Παναχαϊκής, διέσχισε μεγάλο μέρος του κέντρου της Πάτρας και της Άνω Πόλης φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας χιλιάδες τρικάκια, ενώ πραγματοποίησε δεκάλεπτη στάση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Γούναρη (έξω από τα γραφεία η πορεία συναντήθηκε με απολυμένους συμβασιούχους που βρίσκονται εκεί εδώ και 2 μέρες διεκδικώντας επαναπρόσληψη). Στάση πραγματοποιήθηκε και στο πάνω μέρος της πλ. Γεωργίου. Η πορεία ολοκληρώθηκε στο Παράρτημα
 • Επίθεση με μπογιές και τρικάκια, προξενώντας φθορές στο σπίτι του εισαγγελέα εφετών Ηλία Σεφερίδη στην οδό Αθηνάς 27 στη Θεσσαλονίκη.
 • Επίθεση με μπογιές στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. στου Ζωγράφου. Τα γραφεία στεγάζονται σε έναν χώρο χωρίς ταμπέλα και εμφανή διακριτικά, φοβούμενοι προφανώς ότι η μοίρα τους σε μια περιοχή που τα αντικρατικά αντανακλαστικά είναι έντονα, είναι προδιαγεγραμμένη.
 • Επίθεση με μπογιές σε κτίριο που στεγάζει διοικητικές υπηρεσίες των McDonalds στην Αγία Παρασκευή …Η επιλογή των McDonalds ως στόχου δε σημαίνει με κανέναν τρόπο μια προτίμηση στους ντόπιους καπιταλιστές ή μια επίκληση στην εθνική ενότητα ενάντια στους “ξένους καταπιεστές”. Επίσης δε σημαίνει με κανέναν τρόπο μια προτίμηση για τα μικρά αφεντικά απέναντι στα “κοράκια των πολυεθνικών”. Όπως υπάρχει το κόκκινο νήμα που συνδέει τους αγώνες των καταπιεσμένων, έτσι υπάρχει και το καπιταλιστικό νήμα που συνδέει τα αφεντικά όλου του κόσμου, εθνικά, πλανητικά, δεξιά κι αριστερά…”
 • Επίθεση με μπογιές στη βουλή …Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Ένα διογκούμενο κομμάτι της κοινωνικής βάσης, πλάι στον κόσμο του αγώνα, αντιλαμβάνεται το ειδικό διακύβευμα αυτής της μάχης, την ειδική σημασία που έχει σε συμβολικό, πολιτικό αλλά και σε επίπεδο συγκυρίας…. …Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται, καμία εμπιστοσύνη στους ελιγμούς της καταστολής. Πλήρης επαγρύπνηση, ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση της κοινωνικής βάσης και του κόσμου του αγώνα , περισσότερη δράση, περισσότερη τόλμη…”

22 Μαΐου

 • Συγκέντρωση με μικροφωνική πραγματοποιήθηκε, έξω από τα δικαστήρια του Βόλου στην πλατεία ελευθερίας. Η παρέμβαση διήρκεσε περίπου μίαμιση ώρα πετάχτηκαν τρικάκια, φωνάχτηκαν συνθήματα και μοιράστηκαν κείμενα στο γεμάτο κόσμο κέντρο της πόλης.
 • Την ώρα προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης με ομιλητές Σπίρτζη, Τζουμάκα, Ραγκούση και Αρβανίτη, συντροφ@ από τα Μεσόγεια Ανατ. Αττικής γράψαμε στη Λ. Μαραθώνος στο ύψος της Νομαρχίας συνθήματα
 • Επίθεση με μπουκάλια με μπογιές στο δικαστικό μέγαρο στην Πάτρα.
 • Εμπρησμός αυτοκινήτου εταιρείας security στις 40 εκκλησιές, ενέργεια που αποκρύφτηκε από τους ρουφιάνους των καθεστωτικών ΜΜΕ, θεωρώντας πως και αυτές συνεισφέρουν στον γενικευμένο κοινωνικό έλεγχο.

…Η επίθεση μας ας λογισθεί ως μια μικρή εμπρηστική συνεισφορά και ας αποτελέσει ένα λιθαράκι στο ψηφιδωτό του κοινωνικού πολέμου.

ΥΓ1. Όσοι πουλούν ασφάλεια να ξέρουν πως ποτέ δε θα είναι ασφαλείς.

ΥΓ2. Στις 22/5/09 ο σύντροφος M. Morales σκοτώθηκε όταν η βόμβα η οποία μετέφερε εξερράγη πρόωρα. Και επειδή η μνήμη δεν είναι σκουπίδι, εμείς ακριβώς δέκα χρόνια μετά δεν μπορούμε παρά να αναφέρουμε τα διαρκώς επίκαιρα λόγια του: “Οπλιστείτε και γίνεται βίαιοι, όμορφα βίαιοι, μέχρι όλα να ανατιναχτούν. Γιατί να θυμάστε ότι οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια εναντίον των προωθητών της ανισότητας, είναι απολύτως δικαιολογημένη μέσα στους αιώνες ατελείωτης βίας που έχουμε δεχθεί απ’ αυτούς. Οπλιστείτε και πολεμήστε τη κρατική τρομοκρατία – κάψτε, συνωμοτήστε, σαμποτάρετε, και να είστε βίαιοι, όμορφα βίαιοι, φυσικά βίαιοι, ηθελημένα βίαιοι…”

 • Παρέμβαση στην κεντρική ομιλία του Τσίπρα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Μεγάλο πανό επί της λεωφόρου Νίκης,με μέτωπο προς το λιμάνι. Οι μπάτσοιοι απώθησαν προς τα πίσω τον κόσμο,ενώ επιχείρησαν να κατεβάσουν το πανό με κλωτσιές. Ο κόσμος παρέμεινε συγκροτημένος με το πανό και συνθήματα, περικυκλωμένος από διμοιρίες,μέχρι και την Αγίας Σοφίας.Επιπλέον, ομάδα άλλων συντρόφων/ισσων που βρισκόταν μέσα στο χώρο της ομιλίας,επιχείρησαν να σηκώσουν για λίγα λεπτά μεγάλο πανό που κοιτούσε προς τα πάνω, με τη “βοήθεια” άσχετων παρευρισκομένων, που νόμιζαν ότι αφορά την ίδια την ομιλία.

23 Μαΐου

 • Σπάστηκαν τα γραφεία του Σύριζα στην οδό Λέσβου και τα γραφεία της νεολαίας Σύριζα στην οδό Ηχούς στο Γαλάτσι
 • Επίθεση στα γραφεία του Σύριζα στους Αμπελόκηπους σπάζοντας τα τζάμια και πετώντας μπογιές
 • Φθορές και σαμποτάζ την λειτουργία ΑΤΜ της Euronet στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας
 • Επίθεση στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επι της οδού Β.Όλγας σπάζοντας τα τζάμια της εξωτερικής πρόσοψης του κτηρίου
 • Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα που δεν ενέκρινε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Υιοθέτησε την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου η οποία είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου. Πλέον, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας Κουφοντίνας.

25 Μαΐου

 • Σπάστηκε και πυρπολήθηκε η τράπεζα Πειραιώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην οδό εθνικής αντιστάσεως στην Καισαριανή.Η επίθεση σημειώθηκε κάτω από την μύτη των σκυλιών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που χαζολογούσαν 2 τετράγωνα παρακάτω
 • Παρέμβαση γράφοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια στα σχολεία τις Ελευσίνας που χρησιμοποιήθηκαν ως Εκλογικά Κέντρα
 • Επίθεση στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελευσίνα παραβιάζοντας την πόρτα και βάζοντας φωτιά στο εσωτερικό του

31 Μαΐου

 • Μοτοπορεία αλληλεγγύης που ξεκίνησε από την πλατεία Εξαρχείων με τη συμμετοχή δεκάδων μηχανών, κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας περνώντας από το Σύνταγμα, καθώς και από γειτονιές όπως τα Πετράλωνα και το Κουκάκι. Κατά την διάρκεια της μοτοπορείας πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια και κρεμάστηκαν πανό στις γειτονιές που αναφέρθηκαν πιο πάνω.