[Αθήνα] Σύντομη ανταπόκριση από τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς

Οι φετινές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκαν με πολύ παραπάνω κόσμο συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, ειδικά αν ληφθούν υπόψη τόσο το κλίμα φόβου όσο και οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της «πανδημίας».

Συνολικά τη διαδήλωση που ξεκίνησε από τα Χαυτεία πλαισίωσαν περίπου 3000 άτομα. Αριστερές οργανώσεις, πρωτοβάθμια σωματεία, και τα αναρχικά μπλοκ της «Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης», του «No Pasaran!», της «Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση», της «Πρωτοβουλίας Αναρχικών» και των «Αναρχικών συλλογικοτήτων, συντροφισσών και συντρόφων».

Το μπλοκ των «Αναρχικών συλλογικοτήτων, συντροφισσών και συντρόφων» ήταν και το μεγαλύτερο της διαδήλωσης, αριθμώντας περίπου 700 άτομα. Με κεντρικό πανό «Να νικήσει ο δρόμος – Να μην νικήσει ο τρόμος», πίσω πανό «Ο εχθρός δεν είναι αόρατος – Πόλεμο σε κράτος και καπιταλισμό» και πλαϊνά πανό από την αναρχική συλλογικότητα «Καθ’ οδόν», τη «συνέλευση ενάντια στη Βιοεξουσία και την Κλεισούρα» και τις «Ομάδες Αλληλεγγύης και Άμεσης Δράσης Ανατολικών Συνοικιών».

Η διαδήλωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 11.00. Στην πορεία της σπάστηκαν 4 ΑΤΜ, και κατέληξε στα Προπύλαια, όπου και διαλύθηκε.

«Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες τις γειτονιές, τα σπίτια μας θα μείνουνε μοντέρνες φυλακές».