Εφιάλτης στην κουζίνα… για κάθε εργάτη και εργάτρια

Υπάρχει περίπτωση στο εστιατόριο ενός βραβευμένου σεφ, με διεθνή καταξίωση στον κλάδο του και χρόνια παρουσία στην τηλεόραση, να γίνονται βασανιστήρια και καψώνια σε εργαζόμενούς του; Έτσι αποδεικνύεται μετά από καταγγελία σπουδαστή εργαζόμενου στο χλιδάτο εστιατόριο ιδιοκτησίας του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα. Πιο συγκεκριμένα ο εργαζόμενος κατήγγειλε ότι ο υπεύθυνος κουζίνας τού ασκούσε συστηματικά σωματική και λεκτική βία, με αποκορύφωμα συνεχή περιστατικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Ο τηλεμαϊντανός Μποτρίνι, σε απάντησή του για τα γεγονότα, βγήκε φωτογραφία με κάποιους εργαζόμενούς του και έγραψε: «Ένα ψέμα όταν το πει μονάχα ένας παραμένει ψέμα… όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια».

Δεν είναι ανάγκη να έχει δουλέψει κανείς στο εν λόγω μαγαζί ή να μελετήσει ενδελεχώς τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, που όλες επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του εργαζόμενου, για να καταλάβει τι συμβαίνει, αρκεί μόνο να κάτσει να παρακολουθήσει για 5 λεπτά τις εκπομπές «μαγειρικής» που προβάλλονται καθημερινά. Όταν πληρώνεσαι για να ξεφτιλίζεις κόσμο, και να του λες πόσο σκατά είναι το φαγητό του, και πως δεν αξίζει να δώσει κανείς ούτε 1 ευρώ για τα πιάτα που σερβίρουν, όταν ουρλιάζεις και βρίζεις εργαζόμενους σε μικρομάγαζα που πληρώνονται με μισθούς πείνας και υποασφαλιζόμενοι, λέγοντάς τους ότι δεν είναι αυτή εικόνα, συμπεριφορά και εξυπηρέτηση εργαζόμενου, και τέλος όταν γυρνάς σόου βάζοντας κόσμο ο οποίος ονειρεύεται να δουλέψει στο μαγαζί σου και του δηλώνεις ότι εδώ θα σου φέρομαι σαν σκουπίδι και αν σου αρέσει, τότε καταλαβαίνεις εύκολα ότι αυτή η κατάσταση δεν διαφέρει και πάρα πολύ από το τι γίνεται μέσα από την κουζίνα όταν σταματήσει να φιλμάρει η κάμερα.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε το θάρρος να βγει δημόσια και να καταγγείλει τα σκηνικά, παρά τις απειλές ότι δεν θα ξαναβρεί δουλειά σε κανένα μαγαζί. Αφεντικά όπως ο Μποτρίνι οφείλουν να ξέρουν ότι την έχουμε χεσμένη την καριέρα στην γαλέρα του επισιτισμού. Την χαρίζουμε απλόχερα στους ρουφιάνους και τα τσιράκια τους.

Χέρι που απλώνεται σε εργάτη – εργάτρια θα κόβεται.

Τέλος!

Τραμπάκουλας