για τις νέες κατασταλτικές επιχειρήσεις από το ιταλικό κράτος ενάντια στον αναρχικό χώρο

Τορίνο, 9 Φεβρουαρίου 2019 (από Macerie)

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της νύχτας, αδιάκοπα, στη λεωφ. Μπρεσια ακουγόταν ο θόρυβος των εργασιών στο κτίριο της οδού Αλεσσάνδρια 12. Επιμελείς εργαζόμενοι, προστατευμένοι από ένα μπλε στρατό που έχει δημιουργήσει μια κόκκινη ζώνη, σφραγίζουν  τοίχους, χτίζουν τις πόρτες και καίνε τα έπιπλα. Χτίζεται έτσι η «κανονικότητα» της περιοχής, ακριβώς αυτή η κανονικότητα στην οποία αναφέρθηκε η δήμαρχος Αππεντίνο χαιρετίζοντας μαζί με το αρχηγείο αστυνομίας και με τις αρχές, τη «δικαιοσύνη που επιβλήθηκε», όπως άλλωστε έγραψε και στο τουίτερ του ο υπουργός Σαλβίνι κάνοντας αναφορά στις συλλήψεις των 6 συντρόφων με τη κατηγορία  της «ανατρεπτικής οργανωσης».

Η Αουρόρα είναι μια λωρίδα γης μεταξύ του κέντρου και των αχανών βορείων προαστίων. Δεν είναι ένα μέρος όπου ζει κανείς εύκολα, και παραδόξως, έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολο τα τελευταία χρόνια που ο κοινωνικός ιστός και ο πληθυσμός της περιοχής που ήταν κατά κανόνα ομοιογενής και φτωχός υπέστη μεταβολές. Το πάλαι ποτέ εργατικό προάστιο είναι μια μακρινή ανάμνηση, αυτό το Τορίνο δεν υπάρχει πια και χάνεται μαζί με την αλλαγή των μεθόδων εκμετάλλευσης που ονομάζεται οικονομία. Αυτοί και αυτές που ζουν εδώ, πολλές φορές χωρίς σταθερό μισθό, παλεύοντας καθημερινά για την επιβίωση, είτε επειδή είναι μετανάστες και μετανάστριες χωρίς χαρτιά, είτε γιατί ξέπεσαν κοινωνικά και δε δικαιούνται πλέον τις κοινωνικές παροχές, είτε  ρισκάρουν καθημερινά να χάσουν το σπίτι και τη δουλειά τους. Αυτές  είναι οι υλικές συνθήκες που υπαγορεύουν αυτό το πόλεμο και εδώ στην Αουρόρα φαίνονται όλο και πιο πολύ οι συνέπειές τους από τότε που η αστική οικονομία ξαναέβαλε στο μάτι τη περιοχή αφού προηγουμένως είχε αφήσει τα ερείπια των εργοστασίων να γίνουν φαντάσματα.

Οι εφημερίδες και η τοπική εξουσία ξεκίνησαν μια σπασμωδική αφήγηση της περιοχής  ότι «η Αουρόρα αλλάζει και έρχεται ο πλούτος και το μέλλον»  την ίδια στιγμή που στην περιοχή αρχισαν να εγκαθίστανται η εταιρία Lavazza, σχολεία υψηλής φήμης, νέες start-up, αλυσίδες street food κλπ.

Κάποιοι κάτοικοι έπιασαν την καλή βλέποντας την αξία του σπιτιού του να αυξάνεται, κάποιος επιχειρηματίας σκέφτηκε να ανοίξει μια νέα επιχείρηση επιτόπου, οι ιδιοκτήτες που νοίκιαζαν τα σπίτια αύξησαν τις τιμές των ενοικίων. Και έτσι η ρητορική ενάντια τους φτωχούς πήρε μεγαλύτερη διάσταση και έγινε ανυπόφορη: «έξω όποιος δε πληρώνει το ενοίκιο!», «έξω οι αναρχικοί που δημιουργούν χάος!», «να γυρίσουν στα μέρη τους, το μόνο που κάνουν είναι να πουλάνε ναρκωτικά!».

Ο πόλεμος διεξάγεται σε πολλά επίπεδα και θα είναι συνεχώς πιο έντονος στις πόλεις τα επόμενα χρόνια και οι περιοχές θα ξεπουληθούν σε συμφέροντα για ένα κομμάτι ψωμί.

Στο Αsilo εδώ και πολλά χρόνια προσπαθήσαμε να ερευνήσουμε την ουσία αυτού του πολέμου για να δούμε την ανθρώπινη μιζέρια που επιφέρει και προσπαθήσουμε να δράσουμε με συνέπεια και να δημιουργήσουμε δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ εκείνων που ζουν με λίγα προτείνοντας και χρησιμοποιώντας τον αγώνα ενάντια σε όσους κατέχουν την εξουσία.

Από την αντίσταση στις εξώσεις μέχρι την υποστήριξη με όλες τις δυνάμεις μας στον αγώνα για την καταστροφή των κέντρων κράτησης μεταναστών κάναμε όσα μπορούσαμε, παρόλο που δεν είναι ποτέ αρκετά ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον κόσμο της δυστυχίας και της εκμετάλλευσης.
Και το κράτος ήρθε πολλές φορές με τους φρουρούς του να μας συλλάβει. Τώρα ήρθε ακόμα πιο δυναμικά με βαριές κατηγορίες ενάντια τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας πραγματοποιώντας την εκκένωση του Αsilo.

Ήταν κάτι αναμενόμενο καθώς στις ζωές μας έχουμε αποφασίσει να σπάσουμε το πέπλο της αθωότητας παλεύοντας ενεργά για κάτι άλλο, για μια πανέμορφη και ένοχη ανάγκη ισότητας και ελευθερίας.

Συνέλαβαν έξι συντρόφους/ισσες, εκκένωσαν το κτίριο της οδού Αλεσσάνδρια 12.

Το μίσος και η οργή μας δεν μπορούν να ζυγιστούν ,μα ένα πράγμα το ξέρουμε καλά, τώρα περισσότερο από ποτέ έχουμε ολόκληρη την πόλη για να τα εκφράσουμε.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΕΣ

Για αλληλογραφία:
Rizzo Antonio
Salvato Lorenzo
Ruggeri Silvia
Volpacchio Giada
Blasi Niccolò
De Salvatore Giuseppe
casa Circondariale “Lorusso e Cutugno”
via Maria Adelaide Aglietta, 3510149 Torino TO.

Η διαδήλωση που έγινε το Σάββατο 9 Φλεβάρη, ενάντια στην εκκένωση της κατάληψης Asilo κατέληξε σε πολύωρες συγκρούσεις με την αστυνομία. Δυστυχώς, 11 ακόμα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Τις επόμενες ημέρες οι κατασταλτικές επιχειρήσεις του ιταλικού κράτους συνεχίστηκαν. Την επιχείρηση Scintilla, που αφορούσε την εκκένωση του Asilo, ακολούθησε η επιχείρηση Renata σε 3 πόλεις του Τρεντίνο. Εφτά σύντροφοι συνελήφθησαν στις 19 Φλεβάρη, με τις κατηγορίες της «ανατρεπτικής οργάνωσης με σκοπό της τρομοκρατία» (άρθρο 270) και για μία επίθεση με τρομοκρατικό ή ανατρεπτικό σκοπό» (άρθρο 280). Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 35 έρευνες σε σπίτια και 5 σε κοινωνικούς χώρους.

Το ιταλικό κράτος συνεχίζει την επίθεση που τόσα χρόνια έχει εξαπολύσει απέναντι στον κόσμο του αγώνα. Ο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, υπουργός εσωτερικών και ομοσπονδιακός γραμματέας της «Λίγκας του Βορρά», δήλωσε πως «μόνο εγκληματίες πηγαίνουν στους χώρους των αναρχικών». Βλέπουμε πως ταυτόχρονα με την καταστολή ξετυλίγεται και μία διαδικασία λασπολόγησης και προπαγάνδας από επιφανή στελέχη του ιταλικού κράτους, με σκοπό κυρίως την αποπολιτικοποίηση του πολιτικού μας χώρου, και την νομιμοποίηση των επιχειρήσεων τους.

Στην Ελλάδα, σε αλληλεγγύη με τις συντρόφισσες και τους συντρόφους στην Ιταλία, που βιώνουν την κρατική εκδίκηση, έγιναν οι εξής παρεμβάσεις και δράσεις:
-Τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην πόρτα του ελληνοϊταλικού επιμελητηρίου, Θεσσαλονίκη, Σάββατο 9 Φλεβάρη
-Παρέμβαση με μπογιές και συνθήματα στο ιταλικό προξενείο, Πάτρα, Τρίτη 12 Φλεβάρη
-Ενημερωτική συζήτηση στο ΕΜΠ, Αθήνα, Δευτέρα 18 Φλεβάρη
-Συμβολική κατάληψη του ιταλικού μορφωτικού ινστιτούτου, Αθήνα, Παρασκευή 22 Φλεβάρη
-Εμπρησμός φορτηγού βαν της ιταλικής αρχαιολογικής υπηρεσίας, Πέμπτη 28 Φλεβάρη
-Παρέμβαση με σπρέυ και τρικάκια στην ιταλική σχολή Αθηνών, Πέμπτη 7 Μάρτη
-Ενημερωτική εκδήλωση για τις κατασταλτικές επιχειρήσεις στην κατάληψη Terra Incognita, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 8 Μάρτη
-Ενημερωτική εκδήλωση στο ΕΜΠ, Αθήνα, Παρασκευή 15 Μάρτη
-Συγκέντρωση και πορεία στην πρεσβεία της Ιταλίας, Αθήνα, Σάββατο 16 Μάρτη
-Συγκέντρωση στο ιταλικό προξενείο Πάτρας, Σάββατο 16 Μάρτη
-Ενημερωτική εκδήλωση στην κατάληψη Ματρόζου 45, Αθήνα, Κυριακή 17 Μάρτη