Κάτω τα ξερά σας από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους

Πρωί της Τέταρτης 29/01 μέλη της αντιτρομοκρατικής παγιδεύουν τις συντρόφισσες Δ. Βαλαβάνη, Κ. Αθανασοπούλου και τον σύντροφο Γ. Μιχαηλίδη σε όχημα που κινούταν στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Ο σύντροφος Μιχαηλίδης είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας τον Ιούνη του 2019, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για ένοπλη συμπλοκή με μπάτσους στην Πεύκη, ενώ η συντρόφισσα Αθανασοπούλου έσπασε τους περιοριστικούς της όρους μετά τη λήξη της 18μηνης προφυλάκισης, για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και συνεργεία σε απόπειρα απόδρασης πολιτικών κρατουμένων, περνώντας έτσι στην παρανομία τον Ιούνη του ίδιου έτους.

Αφού κρίθηκαν προφυλακιστέοι την Παρασκευή 31/01, ο σύντροφος Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου, ενώ οι συντρόφισσες Αθανασοπούλου και Βαλαβάνη στις γυναικείες φυλακές Θήβας και Κορυδαλλού αντίστοιχα. Παρόλο που οι συλλήψεις έγιναν στην Αθήνα και οι τόποι κατοικίας του Γ.Μ και της Κ.Α είναι στην Αττική, οι φυλακές στις οποίες χρεώθηκαν δεν είναι οι φυλακές που αντιστοιχούν στην περίπτωση, δηλαδή οι ανδρικές και οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Το γεγονός αυτό μας δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε για ακόμη μια φορά με την στρατηγική του κράτους να διασπείρει πολιτικούς κρατούμενους σε διαφορετικές φυλακές, απομονώνοντάς τους έτσι από τους δικηγόρους και το συγγενικό-συντροφικό περιβάλλον και επιχειρώντας να αποδυναμώσει τις κοινότητες αγώνα εντός των τειχών. Τελικά, οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, αφορούν έξι πλημμελήματα και τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων συγκρότηση-ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη οπλοφορία, απόδραση κρατουμένου, απείθεια κ.α.