Τρομοκράτες και ληστές είναι οι καπιταλιστές

Δήλωση των συντρόφων Γιάννη Δημητράκη, Κώστα Σακκά και Δήμητρας Συριανού

Από τα μπουντρούμια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στέλνουμε συντροφικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που για μια ακόμα φορά στέκονται αλληλέγγυοι στις νέες μας περιπέτειες με την αστυνομικοδικαστική κατασταλτική κρεατομηχανή. Δηλώνουμε ότι παραμένουμε δυνατοί, με την αξιοπρέπεια μας απρόσβλητη και τις αρχές και τις αξίες μας να καθοδηγούν το είναι μας. Θα σταθούμε όρθιοι στα νέα μαρτύρια που μας ετοιμάζουν οι επικυρίαρχοι αυτού του κόσμου.

Ούτε βήμα πίσω!

Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά, καμιά ειρήνη με τα αφεντικά.
Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Γιάννης Δημητράκης,Κώστας Σακκάς,Δήμητρα Συριανού

***

Ανακοίνωση Ταμείου αλληλεγγύης για την υπόθεση ΑΧΕΠΑ

Το πρωί της Τετάρτης 12/6 ΜΜΕ και αστυνομία δημοσιοποιούν ότι οι αναρχικοί Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στην προσπάθεια τους να απαλλοτριώσουν χρηματαποστολή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Για την ίδια υπόθεση συλλαμβάνουν λίγη ώρα αργότερα και την αναρχική Δήμητρα. Οι σύντροφοι και η συντρόφισσα, μετά τη σύλληψη τους οδηγούνται στα υπόγεια της ΓΑΔΘ όπου βιώνουν τις γνωστές πρακτικές της αντιτρομοκρατικής. Τους κρατάνε για πολλές ώρες (10-12 ώρες τους δύο, μέχρι το πρωί τον Κώστα) δεμένους και απομονωμένους, με κουκούλες στο πρόσωπο, ενώ δεν τους επιτρέπουν να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον τους, ούτε και μεταξύ τους. Ακολουθούν έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου και κατασχέθηκαν δεκάδες προσωπικά αντικείμενά τους.

Την Πέμπτη 13/6 το πρωί, οι σύντροφοι και η συντρόφισσα πέρασαν από ανακριτή και εισαγγελέα όπου και τους αποδόθηκαν κατηγορίες. Οι σύντροφοι Γ.Δ και Κ.Σ κατηγορούνται με το κακούργημα της διακεκριμένης ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου και η Δ. για απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά. Στο κατηγορητήριο τους έχουν προσθέσει και μια σειρά ποινών πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Από την πρώτη στιγμή τα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «ληστεία με “άρωμα” τρομοκρατίας», και για «παλιούς γνώριμους των αρχών» κατάφεραν να την ανάγουν σε μια κεντρική είδηση και να της προσδώσουν τη δημοσιότητα που θέλανε. Για άλλη μια φορά, στα δελτία ειδήσεων πρώτο θέμα θα είναι και πάλι η τρομοκρατία. Κάνοντας λόγο για την υποτιθέμενη χρηματοδότηση ενός «επαναστατικού ταμείου» (προφανώς χωρίς απτά στοιχεία και βασιζόμενοι μόνο στην πολιτική ταυτότητα των συλληφθέντων, αυτή του αναρχικού), μεγεθύνουν την είδηση προσπαθώντας να νομιμοποιήσουν συνειδησιακά την καταστολή έναντι σε επαναστατικές πράξεις. Δεν έχασαν φυσικά την ευκαιρία να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των συντρόφων, τόσο από παλαιότερες υποθέσεις όσο και από φωτογραφίες που υπέκλεψαν κατά την μεταγωγή στα δικαστήρια σε συνεννόηση με τους μπάτσους.

Αναρχικοί/ες σύντροφοι/ισσες για μια ακόμα φορά βρίσκονται στα χέρια του κράτους. Εμείς από την μεριά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε πράξεις επίθεσης σε καπιταλιστικούς στόχους εν γένει. Η αποδοχή της θεσμικής τάξης επιβάλλεται με οξεία ρητορική που ασκεί η κυριαρχία σε όλα τα επίπεδα. Η αφήγηση τους είναι η αφήγηση της εξουσίας όσο και το “δίκιο” τους είναι το δίκαιο της εξουσίας. Ας είναι να γκρεμίσουμε αυτόν τον κόσμο με συνεχή αδιάλλακτο και πολύμορφο αγώνα. Δύο κόσμοι συγκρούονται, όσο η αστική πολιτική προσπαθεί να παρουσιάσει τις εσωτερικές ψευδοδιαφορές της ως δήθεν πραγματικά κοινωνικά ζητήματα. Ο κόσμος της υποταγής και της εκμετάλλευσης θα βρίσκει πάντα απέναντι τον κόσμο της ελευθερίας.

Στεκόμαστε μαζί με τους διωκόμενους συντρόφους μας Γιάννη, Δήμητρα και Κώστα. Δύναμη και κουράγιο.

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής…

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών