Το Άλσος πάρκο θα μείνει…

Παραμονές των πρόσφατων δημοτικών εκλογών ο νέος μας δήμαρχος Μ. Ελισάφ έδωσε στη δημοσιότητα το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής του «Γιάννενα Νέα Εποχή». Στη σελίδα 19 αναπτύσσεται το σχέδιο της παράταξης για την «αναβάθμιση» του Άλσους, που -εκτός από την αγωνία για την ασφάλεια και τη φύλαξη, στα πλαίσια της εμπέδωσης του δόγματος Νόμος & Τάξη- περιλαμβάνει τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ, ως μέσο επίλυσης των κυκλοφοριακών θεμάτων που αντιμετωπίζει το κέντρο της πόλης. Για το σκοπό αυτό παραχώρησε συνέντευξη τύπου στις 23 Απριλίου 2019, το βίντεο της οποίας ανέβηκε στην επίσημη σελίδα της παράταξης και φυσικά καλύφθηκε από το σύνολο του τοπικού τύπου. Δείτε χαρακτηριστικά το άρθρο του Ηπειρωτικού Αγώνα (https://www.agon.gr/epikairotita/14673/paremvaseis-sta-litharitsia-ypogeio-parkingk-sto-alsos/) ή το βίντεο της παράταξης από το λεπτό 2,15 και ύστερα (http://elisaf.gr/index.php/el/media-elisaf/videos/392-anavathmisi-gia-ta-litharitsia-kai-to-alsos).

Διαβάζουμε ειδικά πως η φυσική υψομετρική διαφορά μεταξύ του ξενοδοχείου στην Πουκεβίλ και του κατηχητικού στη Βαλαωρίτου βοηθάνε στη δημιουργία πάρκινγκ. Δυστυχώς ο δήμαρχος ξέχασε να μας πει πόσους ορόφους οραματίζεται στο νέο του πάρκινγκ! Για να χρυσώσει το χάπι στους περίοικους, πρόσθεσε μια αποπροσανατολιστική φράση στο τέλος, ώστε να μας διαβεβαιώσει -τάχατες- πως δεν θα πειραχτεί το πράσινο. Η ελάχιστη εμπειρία από την κατασκευή τεχνικών έργων αποδεικνύει πως σε κάθε εργοτάξιο τα δέντρα και το πράσινο ξηλώνονται από τη ρίζα. Η ιστορία της πόλης έχει αποδείξει και στον πλέον καλόπιστο πως η μοίρα του πρασίνου στις «αναπλάσεις» και στις «αναβαθμίσεις» είναι προδιαγεγραμμένη. Ας θυμίσουμε εδώ το πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία και την δια της επιβολής των ΜΑΤ κατασκευή του το 2006, που δικαίως στην κοινή συνείδηση της πόλης καταχωρήθηκε ως η «ταράτσα του Γκόντα». Καλά θυμάστε! Πρόκειται για τον πολιτικό ανήρ της δεξιάς με τον οποίο ο Ελισάφ συνεργάστηκε προσφάτως για τη δημιουργία πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο!

Γνωρίζουμε πως το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να μπούμε σε έναν αγώνα υπεράσπισης του Άλσους από τα αδηφάγα σχέδια που έχουν οι αναπτυξιακές λέρες και οι τοπικοί άρχοντες. Με την εμπειρία των αγώνων για την κεντρική πλατεία και το Ξενία θα δώσουμε κι αυτή τη μάχη. Αυτή τη φορά, νικηφόρα!

Κατάληψη στέγης Σαχίνη 3